Selvom trampoliner kan tilbyde timevis af sjov og sund fysisk aktivitet for både voksne, kan både børn og teenagere stadig bruge dem. De kan dog komme til skade og er i fare. Du kan placere trampoliner i områder, hvor teenagere og børn samles, såsom parker. Det er afgørende, at trampolinen du køber til dit hjem er ikke for høj, så teenagere eller børn ikke kan klatre op ad det. Det er en god ide ikke at placere nogen inde i en trampolin test, der er for høj. En trampolin, der er for lav, kan udgøre en risiko, fordi den ikke kan beskytte brugeren mod elementerne.

Selvom den bedste trampolin afhænger af individet, er der nogle fælles træk blandt alle trampoliner. Trampolinen må ikke være for lav og skal kunne modstå at blive tabt. Holdbare materialer holder længere og holder trampoliner i god form. En sammenklappelig trampolin er det bedste valg for teenagere og børn, der ikke ønsker en, der er for høj eller svær at håndtere. Det er nemt at opbevare og transportere, hvilket gør det ideelt for yngre børn.

Et sikkerhedsnet er en anden funktion, der kan gøre trampoliner sikrere. Sikkerhedsnet fastgøres til to ender til trampoliner. Den ene har en længere streng, der går til bunden, og den anden lægger til toppen. For at forhindre børn eller voksne i at lande på trampolinen, kan det kortere sikkerhedsnet vikles omkring dem. Selvom det kan virke lille, giver denne funktion fremragende beskyttelse. For at lave en kompakt enhed er trampoliner med sikkerhedsnet også muligt at folde op.

Det mest spændende ved trampoliner er at hoppe. Spring starter med en kontrolleret flyvning gennem luften og lander sikkert på jorden. En trampolin, der er egnet til springning, skal have trækkraft og stabilitet. Stærke ben og en justerbar hoppepude er to af de vigtigste funktioner til springning. Disse funktioner gør det muligt for en person at hoppe korrekt hver gang.

Foldbare trampoliner er en tredje vigtig funktion, der gør trampoliner sikrere og mere bekvemt for børn og voksne i alle aldre. De fleste trampoliner har en rektangulær form, så de ikke giver meget plads, når foldet op. Godt design skal have flere sektioner, der kan bruges på forskellige måder. Det foldbare design giver mulighed for at inkludere større sikkerhedsfunktioner. Nogle trampoliner har justerbare fjedre foran, som giver dig mulighed for at justere trampolinens højde og placere den på et sikrere sted.

God gummi fødder er afgørende for trampoliner til at give god trækkraft, mens hoppe. En trampolin med gode gummifødder er mindre tilbøjelige til at glide fra jorden. En trampolin med en god sikkerhedsmåtte skal være flad og glat. Disse tre nøglefunktioner sikrer sikker springning uanset dit niveau.