Farveteori for Fashionistias – tre nemme trin til at perfekt farve hver gang

Farven er overalt i dit tøj, i dine smykker. Farven er liv. Mode og farve koordinering kan gøre eller bryde din noeje planlagte outfit.

Her er lidt af farveteori med en fashionista bøjet.

Primære farver

Disse er de røde, blå og gul. I teorien, kan du gøre enhver farve fra disse tre primærfarver (undtagen hvid, som er virkelig et fravær af farve). I praksis, det afhænger af hvad rød, blå eller gul du starte med, men vi ikke blande maling her, så bare huske på, at de primære farver er rød, blå og gul. Du vil lære, hvorfor i det næste trin.

De sekundære farver er de farver, du får fra blande lige store mængder af enhver to primærvalg. (Hvis primærvalgene er ren, blande alle tre får du sort.)

Armsvingfjer er lilla, orange og grøn.

Nu Hvorfor bekymrer du dig?

Nå, give primærvalg og armsvingfjer sammen os komplementære farver. Supplement af farve er farven lige over det på farvehjulet, eller hvis starter med en primær, farven er fremstillet af blande de andre to primærvalg. Så det væsentlige en farve og dens komplement indeholder alle primærvalg mellem dem.

Reds kompliment er grønne (glædelig jul!). Guls supplement er lilla. Blues supplement er orange.

Dette er så meget kontrast, som du kan få mellem farver af samme værdi (lysstyrke eller mørke). Så hvis du ønsker at gøre en fed redegørelse, er primærvalgene en godbid.

Angiv armsvingfjer

De sekundære farver er lavet ved at blande lige dele af to complementaries. Så er de sekundære farver grøn (gul og blå), orange (gul og rød) og lilla (blå og rød).

Lad os sige du har en gul kjole og ønskede dette outfit til at være en trafik prop. Hvis det er i dagtimerne, kan du bruge fed lilla smykker og tilbehør. Denne klassiske kombination af lilla og gul er iøjnefaldende. Det kan være sofistikeret og konkret eller mere legende, afhængigt af gule og lilla du starter med.

Dog ønsker ikke du altid at være helt så meget i centrum for opmærksomhed. Hvad gør du for at gøre mere subtile mode erklæringer, men stadig bruge farver godt?

De gule og lilla vi brugte ovenfor er komplementærfarver. Dette betyder, at de er direkte overfor hinanden på farvehjulet.

Farver på hver side af vores vigtigste farve supplement er treklang farver. (Triad fordi den farve, du starter med plus de to andre gøre tre farver samlede.) Treklange er vores venner til at vælge smykker eller andet tilbehør.

Lad os kigge på vores gule kjole igen. Denne gang er vi iført det til et forretningsmøde. Hvad ville være passende smykker? Guld på gul er for tæt – det vil være tilbøjelige til at vaske. Det hele outfit ser kedelig (mere trist end hvis du ikke bruger guld smykker).

Sølv vil arbejde, især hvis silver er en smule bleg og gul kjole hvis meget livagtige. Men du behøver ikke at holde med guld eller sølv. Der er mange farvede perler og juveler derude. Prøv en safir halskæde. Blå bliver pænt modregne gule og begge vil funkle. Eller en rød broche. Røde kan stræbe mod orange for en lysere effekt eller mod blå for mere kontrast.

Nu hvor omkring den levende lilla bluse du bare elsker? Sådan accessorize det? Lilla er allerede sådan en fed farve.

Nå, vi vil gøre stik modsat af, hvad vi har gjort med vores gule kjole, da lilla er guls supplement.

For vores lilla bluse, hvis du ønsker at være fed og oprørende, gå til lyse guld (gult) eller bare almindeligt gult smykker.

Sølv fungerer ikke med lilla, da sølv blå er for tæt på vores lilla farve (som guldet var på den gule kjole). Selvfølgelig rød er vidunderligt med lilla, bare viser, at hver regel er lavet at være brudt (med diskrimination og smag, selvfølgelig).

Vi kan team vores lilla bluse med en tan nederdel (tan er en form for gul) og klæde det til et forretningsmøde. Vi ønsker vores smykker til at være lidt mere subtil. I dette tilfælde snarere end gul, lad os bruge treklang farverne til lilla – orange eller grøn. Disse kan synes dristig valg, men husk du ønsker dine smykker skal ses, ikke at blande ind i træværket.

Hvor omkring en rav vedhæng? Dette ville være sofistikeret og ville være modregnes vidunderligt ved den lilla baggrund uden at være prangende.

Eller en smaragd broche og øreringe, eller en grøn frø pin. Mulighederne er uendelige inden for din grundlæggende farvevalg. Hvis du holder dig med disse farve begrænsninger, vil du ikke gå galt.

Nu lad os betragte det klassiske grå jakkesæt. Du kan tænke, at din grå dragt er neutral, så du kan vælge enhver farve på alle. Dette er sjældent tilfældet og kan være årsag til at ensemble, der ikke helt virker.

De fleste greys tendens i retning af blå (cool) eller rød/gul (varm). Så først afgøre, om din kulør er cool grå eller varm grå. Hvis du har problemer med det (og det kan være svært i begyndelsen), prøve at holde det op til andre grå elementer i dit hus. Du vil begynde at mærke at det ser lidt rødere (eller gulere) eller lidt mere blå. Dette vil hjælpe dig med at bestemme farven bias i din grå kulør.

De fleste varm grå brugt i tøj er en rødlig grå. Dette er fordi rød supplerer teint. Men du vil finde nogle gullig grå, især i klæder med meget sofistikerede farve.

Lad os sige vores Dragten er en cool grå, så med henblik på vores farvevalg vil vi overveje det blå. Supplement af blå er orange.

Vi ønsker at beholde dette et jakkesæt, så vi henter triad til hver side af orange til at starte med. Rød og gul. Dette fortæller os, at guld vil være et perfekt valg for vores gråt jakkesæt. Sølv er også blå og ville vaske ud outfit.

Du har måske bemærket, at guld tenderer mod rød eller gul. Hvis du bruger mere end en tilbehør med guld, afgøre, om den primære guld smykker du vil være iført er rødlig guld eller gult guld.

Dette er gjort, ligesom vi gjorde med jakkesæt, selve, ved at sammenligne den med andre farver.

Hvis guld er rødlig, så hold dit andet tilbehør i rækken rød og gul. Hvis guld er gule, holde de andre farver i rækken gul orange.

Bemærk, at beskrivelsen “gul guld” er for alle guld, der ikke er hvid (sølvfarvet). Gul guld spænder fra en dyb rød til en meget bleg gul, så sørg for at tjekke hvert stykke af smykker, når de lægger sammen din outfit. En rød guld og en gul guld ved siden af hinanden vil se subtilt forkert, medmindre de er omhyggeligt kombineret i et stykke af en master guldsmed. En mangel på forståelse om tendenser i guld til at blive manifesteret som forskellige farver resultater i mode fejl er det er svært at indkredse.

Så lad os sige vi har valgt en smuk golden horse pin som vores primære smykker stykke. Vi ser på det og indse, at det tenderer, nogensinde så lidt mod rød. Dette gør resten af vores accessorizing let.

Vi vil gå til rød og endda mod de køligere reds, (dem tendens til lilla i stedet for mod de gule og appelsiner). Med vores golden horse broche og en dyb lidt lilla rød tørklæde vores grå jakkesæt forbliver business-agtig men erhverver en kraftig feminine appel.

Hvis du vil have mere farve, skal du vælge røds treklange, blå eller gul.

Så når du vælger smykker til at supplere ethvert outfit Følg tre enkle trin og du vil ikke gå galt:

1) bestemme grundfarven af dit tøj. Dette er den dominerende farve. Hvis du er iført er en lilla bluse med en tan nederdel i lilla den dominerende farve.

Hvis outfit har et mønster, knibe øjnene sammen på det og prøve at se, hvad farve føles mest dominerende (dette er en gammel artist’s trick). Hvis ingen bestemt farve skiller sig ud, afgøre, om det overordnede mønster er kold eller varm, som vi gjorde med vores gråt jakkesæt. Igen skelende hjælper.

2) finde supplement af denne farve på din farvehjulet. Hvis du virkelig ønsker at skille sig ud, bruge supplement og stopper ved dette trin–er du færdig!

3) ser på treklang farverne ved siden af supplement. Disse er oftest de farver, du vil bruge til dit tilbehør. Hvis du ønsker en lysere udseende kan du bruge begge treklange. For en mere subtil look, vælge den ene eller den anden og derefter bruge variationer på denne farve (variationer på enhver en farve er næsten uendelige).

Det er det–tre nemme trin, som vil forsikre, at din outfits er altid tres chic og spare du timer prøver hen til regne ud hvad er bare ikke helt ret eller valg af hit og miss.

Selvfølgelig, mode farver forandring fra år til år, men du forstår nu farvekombinationer og hvordan man kan sætte dem sammen i wow kombinationer, uanset hvilke farver dine starter med.

Kommer i del to, hvordan farver påvirke hinanden.

For at se denne side med farve hjul og andre illustrationer, som du kan udskrive som reference, gå til

Stil på!

6 Comments

  1. Thank you for every one of your labor on this web site. My daughter takes pleasure in working on research and it is simple to grasp why. We all notice all relating to the powerful ways you render worthwhile tricks via your website and therefore welcome response from website visitors on this topic while our own simple princess is without question understanding so much. Take pleasure in the rest of the year. Your performing a wonderful job.

  2. I precisely had to appreciate you all over again. I am not sure the things that I might have gone through in the absence of the entire methods documented by you directly on such industry. It had become a real fearsome crisis in my circumstances, however , finding out the skilled manner you managed that made me to jump over fulfillment. I am happier for this help and even hope you find out what a great job you are doing instructing other individuals through the use of your blog post. I know that you have never encountered all of us.

  3. I enjoy you because of all of your effort on this blog. Debby enjoys conducting internet research and it’s easy to see why. A number of us hear all about the compelling manner you create efficient guides by means of the blog and boost contribution from other ones about this article and my child has been being taught a great deal. Enjoy the remaining portion of the new year. You’re carrying out a fantastic job.

  4. I simply wished to thank you very much yet again. I do not know what I would have undertaken without these thoughts shared by you regarding this subject matter. It was before the scary scenario in my position, nevertheless taking note of this specialized tactic you solved the issue took me to weep with happiness. Now i’m thankful for your support and thus trust you really know what an amazing job you were putting in training the mediocre ones via your webpage. Most probably you haven’t met any of us.

  5. Thank you for your entire labor on this web site. My mom take interest in managing investigations and it is obvious why. My partner and i learn all regarding the lively tactic you produce simple things through your web site and in addition invigorate response from the others on the situation then our favorite princess is truly studying a whole lot. Take advantage of the rest of the year. You have been doing a superb job.

  6. Thanks for the useful information on credit repair on your web-site. The thing I would offer as advice to people will be to give up a mentality they will buy at this moment and pay back later. As being a society most people tend to repeat this for many factors. This includes family vacations, furniture, plus items we really want to have. However, you must separate a person’s wants from the needs. When you’re working to fix your credit score you really have to make some trade-offs. For example you possibly can shop online to economize or you can click on second hand suppliers instead of highly-priced department stores to get clothing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.