Mange vælger at bruge en uges ferien om vinteren på at tage på skiferie, og de seneste år er populariteten steget. Skiferien bliver ofte forbundet med hyggeligt samvær, traditioner, grin, flot natur og nærvær med folk, som man har kær. Om dagen kan man afprøve sine grænser på forskellige pister, og når solen går ned og pisterne lukker, er det tid til at fortælle historier, få noget godt til ganen og være sammen.

Det kan være, at du er én af dem, som endnu ikke har prøvet at være på skiferie, men som ønsker at komme afsted, og derfor er du måske ikke helt klar over, hvordan det hele foregår, og hvad du bør være særligt opmærksom på. Derfor får du her en række gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt til din første ferie i sneen.

Gode råd

  • Hvis du aldrig har stået på ski før, og du måske ikke er den mest aktive i hverdagen, vil det være en fordel for dig at komme i lidt bedre form inden din første skiferie. Du må ikke undervurdere, hvor hårdt det kan være for kroppen at stå på ski en hel uge.
  • Det vil være rigtig træls for dig, hvis du begynder at fryse, for så kan du ikke nyde dagen mest muligt. Derfor er det en god idé, at du har det rigtige skitøj, så det ikke sker for dig.
  • Hvis du regner med, at du skal på skiferie flere gange end blot denne ene, kan det allered nu være en fordel for dig at købe udstyr i stedet for at leje. Det kan være en dyr udgift, og derfor har du mulighed for at optage et minilån til det på voreslån.dk/minilaan.
  • Hav tålmodighed og find eventuelt én, som kan give dig et par fif, når du skal lære at stå på ski